Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Предават на съд трафиканти на хора, заловени в Градево

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.Н. и Г.П. по дело за незаконно подкрепяне на чужденци да минават в страната за имотна полза. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1313
На 13.05.2022 година в ГПУ - Благоевград постъпила информация за незаконно транспортиране на група задгранични жители, влезнали на територията на България без позволение на надлежните органи на властта. По случая били подхванати дейности по определяне и прекъсване на съответните транспортни средства.

Същия ден в региона на с. Градево, община Симитли, полицейските чиновници спрели за инспекция два товарни автомобила – м. „ Ситроен “ и м. „ Ивеко “. В единия от тях, ръководен от И.Н., били открити 18 чужденци, измежду които имало и две малолетни деца. Водачът декларирал, че мигрантите са от Сирия и ги транспортира от гр. Свиленград до Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. За тази услуга щял да получи сумата от 3 000 евро от лице, чиято идентичност отказал да разкрие.

Неговият съизвършител Г.П. се движел начело, като отговарял за следене и известяван за възможни полицейски патрули.

Извършителите на незаконното действие са били привлечени в качеството на обвинени по формираното досъдебно произвеждане.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР